"319 kez okundu" yazısı nereden eklenecek
drupal500, Cmt, 16/01/2010 - 14:40 tarihinde.
Sitedemde içeriklerin altındavokuma sayıları çıkmıyor ... nereden eklenecek...
- Yeni yorum ekle
- 1293 kez okundu

Hazır gelen Statistics eklentisini aktif hale getirip, admin panelinizden Erişim kaydı ayarlından "İçerik görüntelülemelerini say" demeniz gerekiyor.
yalniz bagzi temalarda gosteririken bagzi temalarda gostermiyor gostermeyen temalarda gosterimi nasil sagalriz.
node.tpl.php dosyasında eğer
<?php print $links; ?>var ise görünmemesi için bir sebeb yok.
template.php dosyasında links lerle ilgili özel bir fonksiyon atanmış olabilir oraya girip statistic le ilgili olan değişkenlerde oynama varmı bakmak gereklidir.
Tema seçimini özenle yapmak bu gibi sebeplerden dolayı çok önemli işte. Temanın grafik arayüzü çok güzel görünüyor olabilir. Ama bir temada bence en önemli olan 2 şey, temel fonksiyonları (bu sorudaki gibi görüntülenme sayısı veya sitede logo, birincil linkler vs. göserimi gibi) eksiksiz yerine getirmesi ve belki daha da önemlisi her bölge, farklı gösterim şekli ve alt sayfa için düzgün şekilde HTML sınıflarının yazılıyor olması.
Mesela bir tema inceliyorum son zamanlarda, teaser ya da full görünüm için farklı sınıflar bile yazdırmıyor. Böyle olunca da teaser için farklı CSS kodu yazmak mümkün değil...
arkadaşlar bu "... defa okundu" yazısının ingilezcesi sistemde nasıl yazıyordu? ben bunu kaldırmak için biraz saçma yol izleyerek çeviri kısmında o yazının türkçe karşılığına boşluk koyarak onu görünmez yapmıştım. şimdi geri getirmek istiyorum ama ingilizcesi nasıl yazıyordu hatırlamıyorum.
@count reads ve 1 read gibi idi sanırım.
Kolay gelsin
Bu sitede f5 tuşuna basınca görüntülenme sayısı artmıyor ama kendi sitemde her f5 tuşuna bastığımda okunma sayısı artıyor. Onu nasıl düzeltebilirim?
http://drupal.org/project/statistics_advanced
bu modül o işi yapıyor. bu sitede de bu kullanılmış.
"Bu sitede f5 tuşuna basınca görüntülenme sayısı artmıyor ama kendi sitemde her f5 tuşuna bastığımda okunma sayısı artıyor. Onu nasıl düzeltebilirim?"
cache ayarları olabilir sorunuzun cevabı
Teşekkür ederim. Ama nasıl yapacağım ordan biliyorsan tarif eder misin? Yada bilen bili tarif edebilir mi?