Skip to Content

Facebook Connect (fbconnect)

aslan666, Cuma, 15/01/2010 - 10:27 tarihinde.

merhaba

bu eklentiyi kurdum. herhangi bir hata vermeden de çalıştı.

1- yalnız şunu anlayamadım, facebook hesabıyla giriş yaptıktan sonra önüme iki seçenek geliyor, facebook hesabıyla kayıt ol, diğeri normal giriş yap diye. ilkinde facebook hesabıyla kayıt oldum.

sayfaları kapattım tekrar siteye giriş yapmak istediğimde yine iki çenek önüme geliyor, drupal tekrar kayıt yapmadığı için ilk seçeneği kullanamıyorum.

2- kayıt işlemine yönlendirildiğinde sadece kullanıcı adı aktarılıyor, mail adresi veya doğum tarihi gibi şeyler drupale aktarılmıyor.

3- uygulamaya üye olan kullanıcılar birbirleriyle ortak olmalarına rağmen drupal fbconnect blok bölümünde görünmüyor.

Olması istedğim facebook eklentisi şöyle olmalı.:
1-Siteye facebookla giriş yaptığımda kaydım yoksa kayıt oluşturma, varsa giriş yapması.
2-Açtığım konular ve yaptığım yorumlar anlık olarak facebook a aktarılması.
3-Blok bölümünde arkadaşlarıma ulaşabilmek istiyorum.

Saygılar...

aslan666, Sal, 19/01/2010 - 11:34 tarihinde.

arkadaşlar bu konuya yabancı herhalde...

dooper, Sal, 19/01/2010 - 11:40 tarihinde.

Merhaba, şurada bir anlatım var fakat ingilizce

aslan666, Sal, 19/01/2010 - 11:47 tarihinde.

dediğin sayfa eski, anlatımda çok eksiklikler mevcut...

kuran arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim...

Ayhan (?), Çrş, 27/01/2010 - 13:53 tarihinde.

Herşeyi doğru yapmışsınız , o iki seçenek diyor ki size ; "Bu siteye Facebook ile giriş yapabilmek için Facebook hesap bilgilerini gir eğer Facebook hesabın yoksa Facebook'a üye ol ." , yani herşey normal :)

cihan, Çrş, 27/01/2010 - 17:48 tarihinde.

soruna cevabım yok ama farklı yer açmak istemedim, ben bu eklentide doğru girmeme ragmen bağlan dediğimde baseurl hatası alıyorum ve fb connect butonuna tıkladıgımda benim uygulama sayfamdan farklı (örnek uygulama adı) görünüyor. Nasıl entegre ettiğğini öğrenebilir miyim?

aslan666, Çrş, 27/01/2010 - 23:29 tarihinde.

facebook ile senkron sorunu olduğu için kaldırdım. başka bir eklenti üzerinde çalışıyorum.

Gigya

entegre ettim ama kısmi senkron sorunu var onları düzeltirsem buraya bir açıklama yaparım.

kolay gelsin...

cihan, Per, 28/01/2010 - 01:20 tarihinde.

şimdiden teşekkürler. modülün adını sölemen bile yeterli. Bende bi bakayım, fbconnect ten daha kullanışlı ve yararlı gibi duruyor açıklamasına bakınca.

Ayhan (?), Per, 28/01/2010 - 07:41 tarihinde.

Cihan, kullanıcılarının girişi uygun bir şekilde yapması için ve bu hatayı almamaları için
http://i64.servimg.com/u/f64/12/94/84/31/url10.jpg bu resimde gördüğün bağlan url'si alanına uygulamanda sitenin xd_recever.html dosyasının bulunduğu dizinin yani ana dizinin adresini girmek zorundasın .
Kullanıcı giriş yaptığında facebook.com/login.php adresine yönlendirilir , bilgilerini doğru girerse ana dizininde bulunan xd_receiver.html dosyasına gider ve bilgileri güncellenir ardındanxd_receiver.html sayfayı kapatır ve kullanıcı bilgileri ana sayfada görünmüş olur . yani örneğin ;

1 - http://www.siten.com/xd_receiver.html adında bir dosya olucak
2 - bağlan urlsenine http://www.siten.com yazıcaksın ( Sondaki "/" simgesini facebook Develepor kabul etmiyor )
3 - xd_receiver.html dosyasında "sadece" şunlar yazıcak doğrulama için ! ;

BU adreste xd_receiverın içeriği : http://site.mynet.com/freematter/xd_receiver.txt

Sitenizde muhtemelen şunun gibi bir kod vardır ;

// facebook init
FB.init("80ee1ac2834c79cde1b567afdd13bbb1", "xd_receiver.html");

Oradaki sayıların yerine sizin API amahtarınız yazılacak ! Buda çok önemli .

Olurda benim API anahtarım , beğlen url'em nerede dersen adresi şu : http://www.facebook.com/developers/editapp.php?app_id=ancak buraya kendi kullanıcı IDni yazman gerek . Umarım yardımcı olmuşumdur .

Sizler dosyalarınızda hangi uzantıyı kullanıyorsunuz bilmiyorum o yüzden hep HTML ile örnek verdim .

aslan666, Per, 28/01/2010 - 10:23 tarihinde.

siteye girişlerde problem yok ama yazdığım yorum ve başlıkların facebookta yayınlanmasında bazı problemler var.

mesela, siteye yazdığın bir başlık facebookta applicationda yayınlanması gerekirken kullanıcı sayfasında yayınlanıyor. yorumlar facebookta yayınlanmıyor. Tetikleme görevini çalıştırdığında bazen yayınlıyor.

şuan için facebook notlar app ile senkronladım. yazdığım yorumlar başlıkla birlikte facebooktaki sayfama anlık olarak olmasa da belirli aralıklarla aktarılıyor.

Görmek için.
Facebook Sayfası Facebook-GeyikY@P
Web Adresi GeyikY@P

leopar, Per, 01/04/2010 - 12:12 tarihinde.

İlgili Eklentiyi indirdiğimizde içerisinden xd_receiver.html adında bir dosya çıkmıyor. Bunu nasıl yapmamız gerekiyor. Bu eklentiyi belki bu yüzden bir türlü çalıştıramadım.

cihan, Per, 01/04/2010 - 15:26 tarihinde.

Readme.txt dosyasında belirtilen adresten facebook kütüphanesini indirin.

leopar, Per, 01/04/2010 - 15:51 tarihinde.

Belirtilen kütüphaneyi daha önce indirmiştim şimdi tekrar indirdim ama onun içinde de malesef xd_receiver.html dosyası yok :(
Ana eklenti içerisinde xd_receiver.inc adında bir dosya var.

cihan, Per, 01/04/2010 - 17:27 tarihinde.

siteadı/sites/all/modules/fbconnect/xd_receiver.html

Pardon dikkat ettimde benim sitelerde de yok ama bu yolu facebooka verince çalışıyor.

leopar, Per, 01/04/2010 - 17:37 tarihinde.

Teşekkür ederim tekrar deneyeceğim ve yapmaya çalışacağım inşallah başarabilirim.

fth (?), Pzr, 17/07/2011 - 17:04 tarihinde.

Merhabalar bir web sayfam var asp ile yapmıştım şimdi aynı web sayfasını php ye çevirip ona uygun bir veri tabanı ve facebook connect istiyorum.. bunu Ticari mana da yapabilecek ilgilenen ve fazla bir ücret istemeycek :) arkadaşlar mesajlarınızı bekliyorum... Web sayfam ticari değil... sadece sosyal amaçlıdır..

bayrakx@hotmail.com

bpsk1960, Sal, 30/08/2011 - 17:59 tarihinde.

Merhaba

Öncellikle İyi Bayramlar

Ustad Gigya'yı siteye kurabildin mi?

Kurduysan sistemin verdigi kodları nereye ekliyoruz. Drupal de?

Yardımcı olabilirsen sevinirim.

bpsk1960, Sal, 30/08/2011 - 17:59 tarihinde.

Merhaba

Öncellikle İyi Bayramlar

Ustad Gigya'yı siteye kurabildin mi?

Kurduysan sistemin verdigi kodları nereye ekliyoruz. Drupal de?

Yardımcı olabilirsen sevinirim.