Skip to Content

blog tasarımı

blackeyes, Per, 14/01/2010 - 21:05 tarihinde.

öncelikle herkeze selamlar views'den magazin başlıklarını çeken bir blok olusturdum. ve bloklardan anasayfama yerleştirdim.. ben sadece bu bloga yukarıdaki gibi nasıl değişim yapabilirim.. bu konuyla ilgili çoğu arkadaşımızda bilgi arıyor ama detaylı düzgün birşey yok lütfen yardımlarınızı. bekliyoruz bol drupallı günler dilerim..

blackeyes, Per, 14/01/2010 - 22:04 tarihinde.

bu temel konu benim istediğim resimde verdiğim yeri hangi php yada tpl herneyse nerden ne değişceği saygılar

etcetera9, Per, 14/01/2010 - 22:27 tarihinde.

PHP, içeriği, yani tabloda ne yazdığını kontrol eder. Bu görünümü elde etmek ise tamamen CSS ile mümkün...

blackeyes, Cuma, 15/01/2010 - 02:03 tarihinde.

burası drupalın öğrenm ders portalı deilmi css ile mümkünse bi açıklama bi veri örneği ile resimli detaylı anlatınız tasırımı yapınız durupalda biz sizi takip edenler olarak oğrenelim... saygılar

frturan, Cuma, 15/01/2010 - 02:33 tarihinde.

Bunu anlatabilmemiz için önce senin gösterdiğin o soldaki şeklin hangi kodun sonucu olduğunu bilmemiz gerekir. Daha sonra bu kodu düzenleyecek CSS yazılır.

Bunu yaparken senin Drupal hakkında bilmen gereken şey; o şekli oluşturan PHP kodunun hangi tema dosyası içerisinde olduğunu bilmek, daha sonra onun HTML class veya id ismine bakarak CSS yazmak.

Demek istediğim; olay Drupal meselesinden daha çok HTML/CSS ilişkisi.

Eğer sen o şekli şurası oluşturuyor, bunu nasıl değiştirelim dersen cavabı söyleyecek arkadaşlar olacaktır, ama sorduğun şey Drupal bilmekten daha çok HTML/CSS bilmekle ilgili.

blackeyes, Cuma, 15/01/2010 - 03:17 tarihinde.

bu doğrultuda ne yapılmalı şimdi işleye biliriz dersi çoğu kişide minnetdar kalır..saygılar..

blackeyes, Cuma, 15/01/2010 - 03:21 tarihinde.

ek bilgi olarak: içerik türü olarak magazin oluşturdum magazin taksonomi ile oluşturduğum terim
site:http://www.kayanyildiz.net/dportal/

blackeyes, Sal, 19/01/2010 - 02:20 tarihinde.

konuya hakim biri aranıyor saygılar..

etcetera9, Çrş, 20/01/2010 - 00:45 tarihinde.

CSS ogrenmen gerektiginde israr ediyorum... CSS Drupal'in bir alt konusu degil. O yuzden bu sitede direk CSS destegi bulamaman dogal. Drupal sadece sana istedigin ciktiyi veriyor. Bunu sekillendirmek CSS yardimiyla sana kaliyor...

cihan, Çrş, 27/01/2010 - 17:55 tarihinde.

Bir blok olarak görüntüsünü bir sayfada göster sonra firefox un firebug eklentisi veya webdeveloper eklentisi olacak onunla bu gösterdiğin bloğun id ve class değerlerini al, daha sonra bu liste "li" tagleri ile gösteriliyorsa kesinlikle drupal bunlara bir class eklemiştir, o class ları ve div tagindeki id ve class değerlerini kullanarak still dosyasına gerekli css kodlarını yazman.
Eğer css ile ilgili bir fikrin yoksa ne yazikki drupalde görünümü değiştiremezsin.

Arkadaşlarında dediği gibi senin asıl konun css tir. Ama bu css class ve id lerine nasıl ulaşırım diyorsan buranın bir konusu olabilir oda dediğim yöntemle sağlayabilirsin.