multilingual menü sorunu
enbilulu, Cmt, 02/01/2010 - 14:19 tarihinde.
Ben çokdilli bir site kurdum. Bir kaç menü ekledim ve sorunsuz çalıştı. Ana safya ve iletişim sayfaları sorunsuz çeviri yolu ile iki dilli yaptım. Birde siteme hakkımda sayfası ekledim node/1 olarak sonra bunun çevirisini yaptım node/2 olarak atadı ( tabi autopath ile düzenleme yapıldı)
sonra menüler bir menü ekledim ve başlık olarak hakkımda dedim yol olarak ise node/1 yaptım. Fakat menü üzerinde dil ingilizce iken about me başlığı şekinde görünmüyor not: çevirisini yaptım.
Ayrıca türkçe olarak hakkımda sayfasına tıkladıktan sonra dili ingilizce seçince node/2 içeriğini görebiliyorum.
bu sorunu nasıl düzeltebilirim
- Yeni yorum ekle
- 308 kez okundu

Hiç uğraşma bence Gtrasnlate eklentisini kur iş bitsin. Eklentinin proje sayfası için burayı tıklayabilirsin.
verdiğim cevap için sağol en azına böyle bir eklenti olduğunu öğrenmiş oldum. Fakat makina çevirileri malum gerçi menü için felan olabilir aslında ama sonuçta bu sorunun neden kaynaklandığını çözmek lazım. Profesyonel sitelerde google çevirisi kullanacak değiliz sonuçta bu arada sorun halen devam ediyor. Eğer kimsenin fikri yoksa menüleri çevirmek yerine her dil için yeni bir menü oluşturacağım.
ayrıca sonuçta google çevirisi isteyen biri gider google websayfası çevirme kısmından çevirtir siteyi
o eklentide eksik çok. Çözüm olarak şunu önerebilrim. O çevilmeyen titleları template sayfandan kaldırarak çevrilmemiş olarak görünmesini önleyebiilirsin. Allah yardımcın olsun
Bir şey anlamadım. çevrilmeyen kısım daha doğrusu çevrilmesine rağmen ingilizce yaptığımda görünmüyen kısım ana menü içerisinde ve temamda ana menü mevcut navigasyon içerisinde zen temasını kullanıyorum. Daha ayrıntılı yazabilirmisin anlamadımda ne yapacağımı?