Skip to Content

Drupal 5.x'te giriş yapamıyorum

merthancan, Çrş, 12/11/2008 - 13:24 tarihinde.

Drupal 5.x kurdum.kurulum sonrası admin panelime ulaşamadım.kurulum sırasında girmiş olduğum bilgilerimle yönetici bölümüne giremiyorum.ne yapmalıyım?

onur serkan, Çrş, 12/11/2008 - 13:29 tarihinde.

Kurulum sırasında ad ve şifre girerek bir kullanıcı hesabı oluşturuyorsun (veritabanı kullanıcısı ve şifresinden farklı olarak). Bu kullanıcı site yöneticisi oluyor. Sonradan giriş yapmaya çalışırken geçersiz kullanıcı adı ve şifre diyorsa, bu durumda kurulum sırasında belirttiklerinden farklı bir kullanıcı adı-şifre kombinasyonu giriyorsun demektir.

Drupal'in yönetim kısımları için ayrı bir giriş yoktur. Normal üye girişi yaptığında eğer yetkin varsa yönetim paneline ulaşabilirsin zaten. Eğer sorunu aşamazsan yapabileceğin iki şey var: (i) phpmyadmin ile veritabanına giderek users tablosundan kullanıcı hesabını bulup pass değerini 81dc9bdb52d04dc20036dbd8313ed055 olarak değiştirmek (bunun şifre karşılığı 1234'tür). Böylece kullanıcı adın ve 1234 şifresiyle giriş yapabilirsin. (ii) En kötü ihtimal de siteyi silip baştan kurmak.

Bu arada neden 5.x kurduğunu da merak ettim doğrusu.

merthancan, Çrş, 12/11/2008 - 13:49 tarihinde.

drupal-5.12 yi drupal'i tanımak için yükledim. bi fikrim olsun diye.asıl soruna gelince ben tamamıyle sildim.lokaldeki dbase kayıtlarını felan komple sildim siteyi tekrar yükleme yoluna gittim.ama dikkat ettiğim bi şey var.kurulum sırasında host bilgimi ve şifremi istiyor ama başka bir kullanıcı adı ve şifre talebinde bulunmuyor.o yüzden beni kullanıcı ve admin olarak algılamıyo.

onur serkan, Çrş, 12/11/2008 - 13:59 tarihinde.

Evet, 5.x serisinde kullanıcı şifresi kurulum sonunda otomatik olarak oluşturuluyor ve ekrana yazdırılıp bunu değiştirmeniz isteniyordu. Siz bu aşamayı şifrenizi değiştirmeden atlıyorsunuz sanırım. İsterseniz buradaki Türkçe vidyo anlatımı izleyerek nerede eksik yaptığınızı görebilirsiniz.

Bu arada size tavsiyem Drupal'i tanımak istiyorsanız 5.x değil 6.x kurun (bkz. Drupal 6.x kurulumu)

merthancan, Çrş, 12/11/2008 - 14:50 tarihinde.

tarif ettiğin yolları izledim.sorun kalmadı.teşekküerler