Skip to Content

Çıldıracam.. warning: realpath() [function.realpath] hatası

captix, Per, 31/12/2009 - 01:49 tarihinde.

* warning: realpath() [function.realpath]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 870 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/ftp/public_html/includes/file.inc on line 190.
* warning: realpath() [function.realpath]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 870 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/ftp/public_html/includes/file.inc on line 190.

tmp'yi 500 kere 777 yaptım 500 kere 755 yaptım. 500kere googlede aradım 250kere içine htaccess dosyası oluşturdum ama nafile.. bunun nedeni nedir?..

hunanka, Per, 31/12/2009 - 02:14 tarihinde.

güvenlik modu SAFE MODE açık gözüküyor, anladığım kadarıyla sunucunun güvenlik modu ayarını kapatmanız gerekli bunu yönetim panelinizde yetki varsa siz yapabilirsiniz. Ancak genelde sunucunuzun yöneticisinin yapabileceği bir ayardır. SAFE MODE nu kapatmasını söyletin sunucu servisi aldığınız firmaya sorun çözülecektir.

yenerberktas, Per, 31/12/2009 - 10:26 tarihinde.

Evet safe mod hatası.Eğer sunucun safemodu kapatmaz ise php.ini dosyasını kök dizine gönder fakat editleme ile safe_mod kısmını off yap.Ben genellikle öyle kullanıyorum.

Domain Usta, Per, 31/12/2009 - 18:58 tarihinde.

Safe Mod'u off yaptırırsanız sorun çözülür. Genellikle bunu siz değil de, hosting hizmeti aldığınız firma yetkilileri yapar.