Skip to Content

düzenlemek için artistermi yoksa base temalardan birimi

enbilulu, Cuma, 25/12/2009 - 16:46 tarihinde.

ben sitem için bir tema yapmayı düşünüyorum. Fakat hangi tema ile yola başlayacağıma karar veremedim. Artister ile tema yapmak daha kolay gibi geldi fakat artisteer temalarını düzenlerken sorunlar ortaya çıkabiliyormuş diye okudum bir yerden bundan dolayı aklım biraz karıştı. Sizce artisteerde mümkün olan en uygunu bulduktan sonra düzenlesemmi yoksa bir tema alıp onumu düzenlesem
NOT: ikinci seçenek için tema önerirseniz sevinirim.

etcetera9, Cuma, 25/12/2009 - 20:03 tarihinde.

Zen (en iyi tema seçildi bu sene) veya Zen'in daha basiti olan Basic, düzenlemek için çok uygun...

enbilulu, Cuma, 25/12/2009 - 20:44 tarihinde.

ben zen temasını indirdim. starterkit klasörünü read me anlatıldığı gibi tamamladım siteme aktardım. Şimdi sıra düzenlemeye geldi iş ama yaptığım değişikliklerin hiç biri olmuyor. 6.x-2.0-beta1 sürümünü indirip kullandım. sonra css klasörü içerisindeki navigation.css dosyasını açtım ve denemek için aşağıdaki değişiklikleri yaptım. Fakat gözle görülür bir değişiklik yok temamda. aşağıdakilerden color ve backgroundcolor seçeneklerini ekledim.

/*
 * The active item in a Drupal menu
 */

li a.active {
  color: #000022;
li a.hover {
  color: #999999
}

/*
 * Navigation bar
 */

#navigation {
  color:#4444FF
}

.region-navigation {
}

/*
 * Primary and Secondary menu links
 */

#main-menu {
background-color: #8b6914;

etcetera9, Cmt, 26/12/2009 - 00:31 tarihinde.

CSS kodunda baya yanlışlar var. Örneğin li a.active parantezi açılmış ama kapatılmamış vs...

ordinaryus42, Cmt, 26/12/2009 - 04:56 tarihinde.

ödül almış bir temada olmaması gereken birşey aslında ...

enbilulu, Cmt, 26/12/2009 - 11:06 tarihinde.

Ben deneme yanılma yolu ile artık öğrenecem gibi bu işi. Fakat tema için önemli olduğunu düşündüğüm bir kaç değişikliği hemen yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Örneğin zen temasını kurdum fakat

1- yazılar internet penceresi içince sıkışmış şöyle alttan üstten sağdan soldan 1cm kadar boşluk olsa iyi olurdu

2- Ayrıca blockların yerleşimide kötü sol sütün sağ sütün top ve footer olmaz üzeri 4 temel sütün şimdilik bana yeter eğer bunu yapmak zor olmayacaksa.

3- Ben bazı düzenlemeler yaptım. mesela navigasyonu 51px yaptım arka plan resminden dolayı. fakat yazılar sol üstte kalıyor alt tarafta biraz boşluk kalıyor. vertical align kullanmayı denedim ama işe yaramadı. sol ortada nasıl yapabilirim?

ayrıca bir sorumda olacak 2. madde için panel eklentisini kullansam panel sadece ön sayfayımı etkiliyor yoksa bütün alt sayfalarıda içeriyormu?

Ayrıca yaptığım bir değişiklik çalışmadı bunuda sormak istedim. Aynı şekilde yaptığım bir değişiklik çalıştı ve navigasyon arkaplan resmini değiştirdim. Sonra üzerine button eklemeye çalıştım ve aşağıdaki gibi yaptım.

li a.active {
  color: #000;
  background-image: url(../images/activebutton.png);
}

background image kısmını tıbkı navi gibi yaptım. active button resmi mevcut fakat çalışmadı.

teşekkürler

onur serkan, Cmt, 26/12/2009 - 17:02 tarihinde.

Firebug kullanıyorsun değil mi? Bu değişiklikleri firebug olmadan denediğini düşünmek bile istemiyorum :)

1. o pencereye paddin eklemek sorunu çözer.
2. Yeni Blok Alanları Oluşturma başlıklı ders işine yarayabilir. Ya da blok yerleşimi açısından daha uygun bir başlangıç teması bakabilirsin.
3. Üstten biraz padding versen olur herhalde.

Panel için bloklarda olduğu gibi gösterileceği sayfaları seçebiliyorsun diye biliyorum.

enbilulu, Cmt, 26/12/2009 - 21:25 tarihinde.

firebug kullanıyorum. Ama bir şey dikkatimi çekti. bir alanı seçtiğim zaman sağ altta hangi dosyada hangi satırda oolduğu ile ilgili bilgiler geliyor eğer aradığm varsa düzenlemesi kolay ama bazen eklemek istediklerim oluyor. Bu durumda hangi dosya üzerinde değişiklik yapmak daha iyi olur bilemedim. padding iyi bir fikir gibi duruyor en azına işe yarar.

Zenin gerçekten iyi bir tema olduğu belli en azına geliştirilme açısından en gelişmiş olan bundan dolayı zen temasının yapısına alışmaya çalışıyorum. yeni block alanı oluşturma dersini okudum. Gerçekten iyi bir ders olmuş fakat css düzenlemesi konusune yer verilmediği için işime yaramıyacak gibi

Birisi zen temasını aşağıdaki gibi yapmam için gereken adımları yazarsa çok iyi olur sitem tamamlandı bir tek tema olayı kaldı.

----------------------header----------------------
left sitebar---------content-------right sitebar
---------------------footer-------------------------

yukarıdaki gibi temel olarak genişlilier kafanıza göre yazın. Ayrıca zende kullanılan id ve classları değiştirmeniz gerekmez hatta değiştirmeden yazarsanız kafam karışmaz