Guestbook gizlilik ve onay ayarları
//editör notu: Lütfen mesajlarınızı tamamı büyük harf olacak şekilde yazmayınız.
//editör notu 2: "selam", "acil yardım" gibi sorunuz hakkında bilgi vermekten uzak başlıklar kullanmayınız.
arkadaşlar bütün kullanıcılara özel guestbook oluşturup sadece birbirlerine onay verenlerin sadece aralarında kendi guestbooklarına yazabileceği ( aynı facebook gibi ) ve yine grupların oluşturulabileceği ve tabii ki onaylı olarak ayrıca relationship modülünü kurdum arkadaşlık davetleri gönderiliyor onay sistemini de kurdum fakat onay monay olmadan direk birbirlerinin guestbooklarına ve sayfalarına ulaşıyor herkes.o şekilde istemiyorum.işte böyle bir sistem kurmaya çalışıyorum bütün eklentileri indirip kurdum çatlamak üzereyim olmuyor çünkü.lütfen yardım .tam olarak istediğim şudur ;
relationship view ayarlarını nasıl yapmalıyım.onay olmadan kimse kimsenin sayfasını görmesin.aynen www.sahandafutbol.com daki bir sistem kısacası veya facebook taki gibi bir sistem de diyebiliriz.
yardım edene ne yapsam ne desem az valla.şimdiden çok teşekkürler.
msn & mail : tgyuksel@hotmail.com
- Yeni yorum ekle
- 529 kez okundu

Kullanıcı izinlerini kontrol etsen?
BENCE VİEW AYARLARINDAN ETKİNLEŞTİRMEM LAZIM.İŞTE O KISIMDA TIKANIYORUM.BANA VİEW AYARLARINI DÜZENLEMEDE YARDIMCI OLACAK VARSA ÇOK İYİ OLACAK.TEŞEKKÜRLER.
rica etsem iletilerinizi hepsi büyük harf girmeseniz... şimdiden sağolun.
sahandafutbol da drupal ile hazırlanmış. ve organic groups kullanmış. siz bu eklentiyi denediniz mi?
og kurulu ve relationship ayarlarında sıkıntı yaşıyorum.onu da view dan yapmam gerek muhtemelen.izinler olayını relationship da .... www.sahandafutbol.com sahibiyle görüştüyümde o da bunu söylemişti.fakat vakti olmadığı için ilgilenememişti.eğer içinizde relationship de arkadaşlık ona vereerk sadece birbirlerinin ekranalrını görebilme olayını bilen varsa yardım bekliyorum.teşekkürler.
Panels (versiyon 3) eklentisiyle:
1. Kullanıcı profil sayfalarını panels ile gösterilecek şekilde değiştiriyosun. Bu seçenek Panels ayar sayfasına var. User profile template: Enable yapıyorsun...
2. Daha sonra panele, görünmesini istediğin blokları ekliyorsun. Ve her blokun ayarlarında "visibility setting"den "add new visibility rule" diyosun ve User relationship seçiyorsun.
3. "First user: User being viewed" ve "Second user: Logged in user" seçiyor, "Allow if relationship between users is: " alanında istediğin ilişkiyi seçiyorsun.
Sonuçta ziyaretçi, başka birinin porfil sayfasına baktığında, arkadaşı değilse bu işlemi uyguladığın blokları göremiyor....
cevap için çok teşekkürler kardeşim.