taxonomy çevirisi nasıl yapılır?
selamkamil, Pzt, 07/12/2009 - 20:15 tarihinde.
arkadaşlar. i18n eklentisini kullanıyorum. menüler haricinde aşağıda resimlerde gösterdiğim gibi taxonomy_menu eklentisini de kullanıyorum. sözlük ayarları sayfasından otomatik bloklara terimleri atıyorum ama hiç bir çeviri bu bloklarda görünmüyor. acaba kategorileri oluşuturken bir ayarmı yapmak gerekiyor?
bakın örnek olarak mobilya sözlüğü oluşutrdum. taxonomy menu eklentisini de kullanıyorum.ayarlarım resimlerde göründüğü gibi.

burada mobilya terimini aradım ve hepsinin karşılığını yazdığım halde sol kısımdaki işaretli mobilya yazısı değişmedi.
lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olun. site bitmek üzere tek problemim bu. çözemessem asla bitmeyecek.
- Yeni yorum ekle
- 366 kez okundu

Bugün bende bayağı uğraştım.Şu soruları sorayım url takma ayarlarında "İsim oluşturmadan önce alfabeyi değiştir" işaretli ise ve il8n dosyası ekli ise ne gibi bir hata alıyorsun.urller nasıl oluşuyor onları yazabilirmisin.
söylediklerini anlamadım. ben i18 eklentinisi kullanıyorum. menüleri değiştirdim ancak taxonomy yani kategori adlarını değiştiremiyorum. çok karmaşık birşey oldu son denemelerimde zaten. tamamen karışıtı herşey. nedense ingilizce karşılığını yazmak yetmedi. sanki biyerlerde bir hata var.eksik birşeyler var.
yokmu bu konuda bilgisi olan bi arkadaş.? ben şuan her dil için ayrı ayrı sözlükler oluşturdum bu şekilde kullanıyorum. bakalım idare edeceğim böyle ama bunu çözersek iyi olur. çok dilli siteler için bu sorunu çözmemiz gerekir.
Ben sorunu tam anlamadım; o blokta mobilya değil de ne yazması gerekiyordu.
ingilzceye geçildiğinde Furniture yani mobilyanin ingilzicesi . Türkçeye geçildiğinde de Mobilya yazması gerekiyor. Ama eksiklik var. bazı eklentilerde sağlıklı çalışmıyor. bu arada sürekli sayfa bulunamadı hatası almaya başladım ben. Daha önceki site kurulumlarımda register global ayarını kapatın demiyordu. Şimdi yeni siteler kurarken bazı sorunlar çıkıyor. Bu sorunlar hostla alakalımıdır? Reseller kullanıyorum. Daha önceki sitelerim normal çalışıyor. şuan yeni açtığım hesaplarda sorun yaşamaya başladım. ÖNeriniz ne olur bu konuda.tşkl