Skip to Content

5.11 turkçeleştirme nasıl yapılır

serkanarslan72, Çrş, 05/11/2008 - 13:08 tarihinde.

Drupal 5.11 indirdim ve amlatıldığışekilde kurdum. Kurulumda hiçbir hata vermedi.

Kurulumdan sonra drupal.org sitesinden 5.11 türkçe dil dosyasını indirdim ve aşağıda anlatıldığı şekilde kurduğum halde sitem türkçeleşmedi.

5.x sürümlerinde:

Administer > Site building > Modules bölümünden "Locale" eklentimizi aktif edelim.
Sonra Site Configuration > Localization altından Import'a tıklayalım. Bilgisayarımıza açmış olduğumuz tr.po dosyamızı Gözat'tan seçelim.
Import ettikten sonra Enabled ve Default olarak Türkçe'yi seçersek Drupal'imizi Türkçeleştirmiş oluruz.

şiir sitesi kurmak istiyorum. Drupale yeni başladım. Farklı nuke sitelerim var fakat drupal ilk denemem.
Neden sitem türkçe olmadı yardımcı olurmusunuz.

onur serkan, Çrş, 05/11/2008 - 18:30 tarihinde.

siteniz.com/admin/settings/locale sayfasına gidip bu sayfanın ekran görüntüsünü alıp gösterebilir misiniz?

onur serkan, Çrş, 05/11/2008 - 19:39 tarihinde.

Resimdede görüldüğü gibi hiçbir Türkçe çevirisi yüklenmemiş, bu yüzden çeviri oranı %0 olarak görülüyor. Sanırırm import işleminde bir sorun olmuş, çeviriyi sisteme aktaramamışsın.

serkanarslan72, Per, 06/11/2008 - 14:14 tarihinde.

Sildim ve yeniden aktardım. Yukarıdaki resimde gösterdiğimin aynısını yükledi.

Code English name Enabled Default Translated Operations
tr 0/467 (0%)

bu sefer çıkan değğerde bu oldu.

Çözümü nedir yokmu yardım olabilecek bir arkadaş.

onur serkan, Per, 06/11/2008 - 14:54 tarihinde.

Daha öncede söylediğim gibi %0 olması Türkçe çevirinin yüklenmemiş olduğunu gösteriyor. Çeviriyi aktarırken neyi eksik ya da yanlış yapmış olabileceğinizi bilmek için yaptıklarınızı gözlemlememiz lazım. Aksi takdirde sadece sonuca bakarak tahmin etmek zorunda kalıyoruz. Belki yaptığınız işlemleri tek tek ve detaylı olarak yazarsanız sorunu tespit etmemiz mümkün olabilir. ÖRneğin şu dosyayı indirdim, şuraya açtım, şuraya tıkladım, şu uyarıyı aldım, vb. gibi.

onur serkan, Cuma, 07/11/2008 - 12:58 tarihinde.

Benzer sorunu yaşayanlar için bilgi olması açısından, burada bahsedilen sorun sunucuda Safe Mode özelliğinin açık olmasından kaynaklanmış. Sorunu çözmek için host firmanızla iletişime geçip bu özelliği kapatmasını isteyebilir veya aşağıdaki yöntemlerden birini deneyip kendiniz halletmeye çalışabilirsiniz:

1. Drupal ana dizininde yer alan .htaccess dosyasına şu satırı ekleyebilirsiniz:
    php_value safe_mode off
  2. Veya kendi oluşturacağınız bir php.ini dosyasına şu satırı ekleyip, dosyayı ana dizininize koyabilirsiniz:
    safe_mode=off