Quickstats eklentisi
veli, Cuma, 27/11/2009 - 00:19 tarihinde.
Merhaba,
Quickstats http://drupal.org/project/quickstats eklentisini kullanan var mı? Basit olarak hangi sayfa kaç kere görüntülenmiş bilgisine ihtiyacım var, daha sonda bu bilgiye göre çok gösterilen sayfalar ile ilgili bir views hazırlayacağım.
Veya Quickstats yerine sayfaların kaç kere görüntülendiğini basit olarak tutan (detaylı analizlere ihtiyacım yok) önerebileceğiniz bir eklenti var mı?
Herkesin bayramı mübarek olsun,
İyi geceler.
- Yeni yorum ekle
- 189 kez okundu

Bunun için ek bir eklentiye gerek yok. Hali hazırdaki eklentilerinizden statistics bu işi görüyor. Ama bunda şöyle bir problem var: herhangi bir sayfada f5'e bastıkca sayfa görüntülenem sayısı artıyor. Bunu engellemek için de advanced_statistics eklentisini kullanabilirsiniz.
Merhaba,
peki statistics eklentisinin sisteme getirdiği yük nedir. Ben mümkün olduğunca basit çalışmasını istiyorum. Sonradan farkettim quickstat eklentisi ile bir block alanı oluşuyor en çok ziyaret edilen sayfaları gösteren.
Teşekkürler.
Ek veritabanı tabloları ve her sayfa görüntülemesinde verilerin güncellemesi gibi ekstraları var elbette. Ancak bunların pratikte ne kadarlık bir yük getirdiğini görmek istiyorsan, devel eklentisini kurup sayfa yükleme sürelerini ve sorgu oluşturma-çalıştırma sürelerini inceleyebilirsin.