drupal 6.14 kurulum sonrası dil hatası
erdiyar, Per, 26/11/2009 - 20:05 tarihinde.
arkadaşlar drupal 6.14 kurdum bu kurulumu nasıl yapmış olursam olayım (önce dil dosyalarını ekleyerek kurmak veya ingilizce kurduktan sonra dil dosyalarını eklemek) şu hatayı alıyorum:
user warning: The SELECT would examine more than MAX_JOIN_SIZE rows; check your WHERE and use SET SQL_BIG_SELECTS=1 or SET SQL_MAX_JOIN_SIZE=# if the SELECT is okay query: SELECT s.source, t.translation, t.language FROM locales_source s LEFT JOIN locales_target t ON s.lid = t.lid AND t.language = 'tr' WHERE s.textgroup = 'default' AND s.version = '6.14' AND LENGTH(s.source) < 75 in /hsphere/local/home/erdiyar/erdiyar.org/modules/locale/locale.module on line 352.
bu hata be buna bağlı hatalar neredeyse her sayfa karşıma çıkıyor.
çözümü nedir?
- Yeni yorum ekle
- 413 kez okundu

hata site dili ingilizce ikende çıkıyormu?
ilk kurulumda ingilizce iken hata çıkmıyor ama sonradan değişiklik yaptığımda çıkıyor. hatta dil dosyalarını tek tek yükleyerek ve her yüklediğim dil dosyasından sonra tüm linkleri kontrol ederek yeniden kurulum yaptım bu kurulumda "modules-system.tr.po" dil dosyası yüklendikten sonra hata çıktı.
daha sonra bu dil dosyasını entegre etmeden yeniden ve türkçe olarak kurulum yaptım şu anda hiçbir hata yok. bu dil dosyası ile ilgili bir uyuşmazlık var galiba bunu nasıl çözebiliriz.
yalnız diğer eklentileride etkinleştirdiğiminde (isteğe bağlı çekirdek eklentileri) bunlaında bir kısmının dil dosyası alnı hatayı veriyor.
Drupal Tweaks eklentisini kur ve SQL_BIG_SELECTS değerini 1/etkin yap.