webform Block
canozdemir, Per, 19/11/2009 - 16:49 tarihinde.
merhaba,
Bu sitede kullanılan webform block eklentisini kendi siteme kuramıyorum. herhangi bir ayar vs gösterilmemiş. yardımcı olabilecek birisi var mı acaba? saygılar.
- Yeni yorum ekle
- 477 kez okundu

Eklentilerden aktif hale getirdikten sonra bloklar sayfasından istediğiniz bloğu aktif etmelisiniz.
Merhaba,
Bütün eklentilerde olduğu gibi önce aktif ettim tabi ki, Blokları kontrol ettiğimde Blokların arasına eklenmediğini gördüm. Bu modülü kuran arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Anladığım kadarıyla ek bir eklenti ya da php dosyalarında ufak değişikliklere ihtiyaç duyuluyor.
dediğim gibi kurulum yapmış bir arkadaşım varsa destek rica ediyorum.
teşekkürler.
webform block'un çalışabilmesi için webform modülünün de aktif olması gerekir. belki burda bir yanılgıya düşmüş olabilirsiniz
http://drupal.org/project/webform
Arkadaşlar o kadar da acemi değilim. olayı kısaca özetliyim. web form aktif, php filter aktif, web form block ekli ve aktif, web form oluşturdum. oluştururken generate block işaretledim. şimdi bu haliyle bloklar dizininde bir webform block eklemesi gerekiyor. zaten eklentinin read me dosyasında da bundan bahsediliyor. ama bende olmadı. anladığım kadarıyla bu sorunu yaşayan başkaları da var. şimdi onlardan bişeyler bulmaya çalışıyorum. Deneyen arkadaşımız varsa yardım rica ediyorum. teşekkürler.
Arkadaşlar forumlardan bulduğum bir kaç farklı metodu denedikten sonra aşağıdaki kodun işime yaradığını gördüm.
1 web form eklentisi kur ve etkinleştir
2 web form blok eklentisini kur ve etkinleştir.
3 php filter etkinleştir.
4 oluşturduğunuz web form'da Webform advanced settings altındaki Additional Validation kısmına aşağıdaki kodu eklerseniz webform Bloğunuz bloklar sayfasında çıkmaktadır.
if ($form_values['submitted_tree']['blockname'] == 'your name') {
form_set_error('', t('Please insert your name'));
}
?>
bende aynı modülü kullanmıştım daha önce ama böyle bir kod kullanmamıştım.
sorunu çözmene sevindim.
bundan sonra kullanarak aynı sıkıntıya düşen birisine yardımcı olabilir. sorun hakkında türkçe kaynak bulamamıştım. zannederim benim kullandığım modüllerle ilgili bir uyumsuzluk da olabilir. tam detayını bilemiyorum ama bu şekilde çözebildim. sorun yaşayan arkadaşlarla ingilizce kaynakları da paylaşabilirim. selamlar.
Webformu sayfada sadece alt alta değil de küçük kutuları yan yana da koymak istiyorum fakat sadece alt alta oluyorlar.Bunu nasıl ayarlayabilirim.Rezervasyon formları düzenliyorum fakat alt alta olunca ana sayfa sıkıntı oluyor.şimdiden saolun.
Ayrıca webformu düzenlerken seçenekler bölümünde blockta göster yeri var.orayı atlamayın.o zaman direk olarak bloklarda görünüyor.bilginize beyler.
@canozdemir aynı sorun bende de var ama 4. maddede belirttiğiniz ayarı bulamadım.