Skip to Content

Taxonomy dışında kategori sistemi var mı?

metanek, Pzt, 09/11/2009 - 14:05 tarihinde.

Merhaba arkadaşlar bir site üzerinde çalışıyorum ve bu sitenin içeriği sağlık sitesi olacak. Site bilğiniz sağlık sitlerinde olduğu gibi kategoriler altına sağlık bilgileri yayınlanacak benim bildiğim drupalde Taxonomy dışında kategorilendirme sistemi yok yada ben bulamadım?

kamil, Pzt, 09/11/2009 - 14:10 tarihinde.

Sorunuz başka kategori sistemi varmı? yerine kategorileri şöyle nasıl gösterebilir olmalıyıdı.

taxonomy çok esnek bir yapıdır onunla yapayacağınız kategorileme çeşitlerinin sınırı yoktur. + olarak drupal.org da "taxonomy" alanındaki diğer modülleride inceleyebilirsiniz.

metanek, Pzt, 09/11/2009 - 15:01 tarihinde.

@kamil Yanıt için teşekkür ederim, "taxonomy çok esnek bir yapıdır onunla yapayacağınız kategorileme çeşitlerinin sınırı yoktur." derken views ile taxonomy eklentisini birlikte kullanmayımı kastettiniz?

kamil, Pzt, 09/11/2009 - 15:13 tarihinde.

siz ne yapmak istediğinizi söylerseniz. daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.

bu esnekliğe viewsde dahil tabiki

metanek, Pzt, 09/11/2009 - 16:02 tarihinde.

Daha önce bir sitemde Taxonomy kullanarak kategoriler oluşruştum fakat link bayağı uzamıştı sitem.com/sözlükadı/kategori/yazi gibi bende linkleri şu şekilde yapmak istiyorum sitem.com/kategori/yazi aynı wpde olduğu gibi

kamil, Pzt, 09/11/2009 - 16:12 tarihinde.

Bu işlemi taxonomy ile ilgisi yok path modülü ile alakalı izlenecek yol

ilk olarak üst bölümden "isimleri sil" alanından sözlükler ve terimler urllerini silmelisin

admin > Url takma adları > Automated alias settings > Taxonomy term path settings

bu alana geldiğinizde

muhtemelen şöyle bişey göreceksiniz /[vocab-raw]/[catpath-raw]

burada; [vocab-raw] = sözlük adı [catpath-raw] =kategori oluyo

yani yapmanız gerek bu bölümde [vocab-raw] alanı'nı kaldırmak

ve son olarak Bulk generate aliases for terms that are not aliased 'i işaretleyim ayarları kaydetmek

metanek, Pzt, 09/11/2009 - 16:21 tarihinde.

@kamil hocam bu iyi oldu çok teşekkür ederim bilmiyordum

zorba, Pzt, 14/12/2009 - 01:04 tarihinde.

Yeni konu açmadan bende buraya sorayım, kirlilik olmasın.
Aslında sitenizdeki dersleri bayaa okudum ama, kafamda karıştı yani,
Joomla ya aşinayım, Orada önce bölüm, bölüm altlarına kategori oluşturuyoruz. bir makale gireceğimiz zamanda makalenin hangi bölümün hangi kategorisinde görüntüleneceğini seçiyoruz. kaydedince
www.benimsitem.com/bölümadı/kategoriadı/makale şeklinde çıkıyo
bunu basitçe drupalde nasıl yaparız? sorum bu
Bu arada drupalin eklenti ekleme kısmınıın joomladan çok daha iyi olduğunu farkettim, modules klasörüne atıp, admin panelinden etkinleştiriyorsun o kadar, kurma falan oyk, teşekkürler şimdiden

onur serkan, Cmt, 26/12/2009 - 18:53 tarihinde.

@zorba: Sorduğun sadece içeriğin linkinin nasıl o şekilde gösterileceği ise cevap Pathauto eklentisi.