2008'in Gelecek Vaadeden CMS'leri
onur serkan, Per, 30/10/2008 - 14:16 tarihinde.
Packt Publishing tarafından bugün açıklanan ödüllerde "gelecek vaadeden CMS"ler kategorisinde Silverstripe birinci oldu. 2007'nin başlarında ücretli bir sistem olarak geliştirilmeye başlanan Silverstripe, daha sonra ücretsiz açık kaynaklı olarak dağıtılmaya başlanmıştı. Jürinin seçiminde Silverstripe'ın ölçeklenebilirliği, Ajax kullanımı ve arkasındaki üretken topluluk önemli rol oynadı.
Sıralamada ödül kazanan diğer sistemler ise şöyle:
- SilverStripe $2,000
- CMS Made Simple $1,000
- ImpressCMS/MiaCMS $500
- Yeni yorum ekle
- 972 kez okundu

SilverStripe'i daha önce hiç lokalde denememiştim. Bu haberden sonra nedir, ne değildir kendi sitesinden ve localhostta kurcalayarak birşeyler denedim. Çok ısınamasam da gayet güzel siteler yaratılmış.
Geçen sene Modx'ten epey ümitliydim ama birşeyler eksik nedense. Türkiye destek sitesi dahi kurulmuştu, şimdi ulaşılamıyor.
CMS Made Simple'ı da epey duyar olduk. İlerde daha iyi olacaktır.
Silverstripe ve CMS Made Simple'ı resmi sitelerinden ve demo kurulumlarından üstün körü inceledim. İkisinin de belirli bir potansiyeli var tabii ama esas sorun kullanıcı kitlelerinin çok çok az olması. Drupal'in arkasındaki en büyük itici güç aktif ve üretken olan geniş kullanıcı topluluğu. İşte burada bu ödüllerin önemi ortaya çıkıyor: böyle yeni sistemler ödüllerde aday gösterilmeleri ve ödül almaları sayesinde daha çok kişiye ulaşma fırsatı buluyorlar.