Manşet sistemlerinin drupale entegrasyonu
mb1984, Pzr, 08/11/2009 - 14:26 tarihinde.
Flashta hazırlanmış ve göze hitaben eden manşet sistemleri var,fakat bilgileri kendisiyle beraber gelen xml dosyasıdan alıyor,resimleri elle boyutlandırmak zorunda kalıyorusunuz,bunları drupale entegre etmenin bir yolu varmıdır?
- Yeni yorum ekle
- 339 kez okundu

Views Bonus Pack ile istediğin içeriği XML olarak çıkarabiliyorsun...
aslinda benim sormak istedeğim işleyiş olarak nasıl,yani diyelim ki haber diye bi içerik türüm var,tıpkı DDB olduğu gibi küçük resmin boyutu 80*40 büyük resimde 480*340 olarak tanımlı olsun.Ben bu içerik türünün son 5 tanesini listeleyip Views Bonus Pack'e xml alıdığımda,aşığıdakine benzer bir çıktı alamıycam galiba
<mysee>
<item title="Duyuru" img="images/01.jpg" url="" />
<item title="Duyuru" img="images/02.jpg" url="" />
<item title="Haber" img="images/03.jpg" url="" />
<item title="Duyuru" img="images/04.jpg" url="" />
</mysee>
</data>
Burda güzel bir örneği var aslında.
Böyle bir XML çıktısı Views BP ile alınabilir. Viewsda imagecache dosyaları ve bunların url'leri de gösterilebiliyor. VBP de bunları XML'e çeviriyor. Yalnız VBP'nin XML çıktısını tam senin istediğin formata uydurmak için VBP ile gelen XML ile ilgili dosyanın (views-bonus-export-xml.tpl.php) içinde biraz değişiklik yapmak gerekebilir.
Zamanında benzer bir iş yapmıştım. Ama flash dosyayı kendim hazırladığım için XMLi flasha uydurmak yerine flashı XML'e uydurmuştum :)
anladım çok teşekür ederim:)