Skip to Content

Asırı ıslemcı kullanımı

denizhan, Çrş, 04/11/2009 - 16:53 tarihinde.

Dun sunucuya baglanamayinca bunun nedenini ogrenmek icin yazdigim mesaja host soyle yanit verdi
"Ayrıca turkishgreeknews.org alan adınızda mysql e çok aşırı yükleniyor ve aşırı işlemci kullanıyor, dün ki kilitlenmeye sizin alan adınız sebep...."
Sitemi localhost tan sunucuya tasıdıktan sonra bazı sorunlar bas gosterınce Drupal yenıden kurmak zorunda kalmıstım.Temız bır kurulum olması ıcın.
Bu durumda asırı ıslemcı kullanımı neden kaynaklanıyor olabılır bılmıyorum.Asırı ıslemcı kullanımına bazı eklentıler mı sebep oluyor acaba?

onur serkan, Cmt, 07/11/2009 - 14:00 tarihinde.

Devel eklentisini kurup sayfaların oluşturulma sürelerini ve hangi sorguların çok fazla zaman alarak sorun yarattığını tespit edebilirsin.

denizhan, Cmt, 07/11/2009 - 22:25 tarihinde.

Tesekkur ederim.Eklentiyi kuracagim

gdag, Pzr, 08/11/2009 - 13:49 tarihinde.

Ben bu eklentiyi kurdum ve sitemde hiçbir şey yapamadım nedense. Allah'tan yedek lamıştık da verileri kurtarabildik. Dikkat derim!

denizhan, Pzr, 08/11/2009 - 16:31 tarihinde.

Uyarin iyi oldu.Daha kurmamistim eklentiyi.Eger problem yaratacaksa benim icin en iyisi hic kurmamak.Cunku yeterli bilgim olmadigi icin problemleri gidermekte sorun yasayabilirim.

onur serkan, Per, 12/11/2009 - 17:21 tarihinde.

Devel, sitede bazı sorunlar varsa bunları teşhis edebilmek açısından faydalanabileceğiniz bir eklenti. Drupal sitelerinin yaklaşık %12'sinde kurulu olan ve en çok kullanılan eklentiler listesinde 27. sırada olan bir eklenti. Bu yüzden eklentinin belli bir kalitede olduğunu düşünüyorum. Ancak, her zaman için, yeni bir eklenti kurmadan önce localhost'ta test etmek, bu mümkün ya da anlamlı olmuyorsa da yayında olan sitede denemeden önce sitenin yedeğini almak tercih edilmeli.