Skip to Content

IIS'te temiz url aktifleştirme sorunu

uniyolu.com, Pzr, 25/10/2009 - 22:22 tarihinde.

Arkadaşlarbiz de uniyolu.com sitesine drupal kurduk. Uzerine bir tema ve bir eklenti kurduk. Ancak, iş temiz url yi aktifleştirmeye gelince aktifleştiremedik. Yani etkin seçeneği gri renkte ve onu seçemiyoruz. Sistem ayarlarınız şu anda bu özelliği desteklemiyor diyor. Internette onlarca makale okuduk elle tutulur bir bilgiye ulaşamadık. Localhostta kurduğumuz ve aynı ayarları yaptığımız drupal sorunsuz çalışıyor.
host şirketi: dataxi.com site d:\w3sites\uniyolu.com kök dizininde görünüyor.
mail adresi: uniyolu@hotmail.com
Lutfen yardımcı olun. Okumadığımız makale kalmadı. Nerdeyse gereken bilgi hariç herşeyi öğrendik. Yarıdmcı olabilirseniz çok seviniriz. Teşekkür ederiz.
uniyolu.com

onur serkan, Pzt, 26/10/2009 - 13:17 tarihinde.

Drupal dizininde .htaccess dosyası var mı?

captix, Pzt, 26/10/2009 - 19:07 tarihinde.

aynı problem bende vardı. host değiştirdim sorun halloldu. hostingcinin müşterisine fazla yetki vermediginden oluyor drupal biraz bu konuda fazla yetki istiyor

uniyolu.com, Sal, 27/10/2009 - 04:46 tarihinde.

.htaccess dosyası var. Öğrendiğim yeni bilgilere göre site iis tabanlı isapirewrite3 yüklü. Mod rewrite izni açık. Bu konuda iki adet makale buldum. Linkleri şöyle :
1- http://www.helicontech.com/articles/drupal.htm
2- http://www.iis-aid.com/articles/how_to_guides/using_drupal_clean_urls_ii...

Bu iki makalede elemanlar bu duruma nasıl çözüm bulunacağını anlatmış. Ama, bunları uyguladığımda çözüme ulaşamadım. $con['clean_url'] = 1 kodunu girdiğimde site yönetim paneli komple devre dışı kaldı.

Girip incelerseniz sevinirim. Şu anda .htaccess ve settings.php kurulumdan sonraki orjinal hallerinde. Clean Url aktif değil. site : www.uniyolu.com

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

onur serkan, Sal, 27/10/2009 - 17:52 tarihinde.

Windows hosting tercih etmenizin özel bir sebebi yoksa, linux hostinge geçmenizi tavsiye ederim. Aramızda IIS kullanan ve yardımcı olabilecek biri var mı bilmiyorum doğrusu.

uniyolu.com, Çrş, 28/10/2009 - 00:32 tarihinde.

Hosting şirketim windows tabanlı sunucuları kullanıyor. iki yıldır da o şirketle çalışıyorum. önemli bir problem olmadı şimdiye kadar. değiştirmeyi pek istemiyorum o yüzden. Bu sorunu yaşayıp şözüm bulabilen kimse olmadı mı acaba?Eğer olduysa lütfen bizimle paylaşsın.

pantegra, Pzr, 07/03/2010 - 15:09 tarihinde.

Bende de aynı sorun vardı ve şu şekilde çözdüm. File Managerdan dosyalara baktığımda .htaccess dosyasının 0 byte olduğunu gördüm ve indirmiş olduğum drupal paketinin içinden çıkardığım .htaccess dosyası ile değiştirdim. Temiz URL panelinden ise testi çalıştırdım ve seçenekler aktif oldu.