Skip to Content

Nodewords yükseltme sorunu

metanek, Pzr, 18/10/2009 - 12:16 tarihinde.

Merhaba arkadaşlar dün mevcut drupal 6.13 sitemi 6.14'e yükselttim aynı zaman nodwords eklentisininde bir üst sürüme yükselttim fakat daha önce yazdığım keyword ve descriptionların hepsinin silindiğini gördüm bu normal mi yoksa yanlış birşeymi yaptım? çok sinir bozucu hepsini tekrar elle tanımlamak zorunda kalacağım:(

onur serkan, Pzr, 18/10/2009 - 14:47 tarihinde.

Şuanda nodewords eklentisinin hangi sürümünü kullanıyorsun?

metanek, Pzr, 18/10/2009 - 15:30 tarihinde.

Yeni sürüme geçtiğimde eski tanımladığım meta bilgilerinin geleceğini düşündüm fakat hepsi silindi sonra tekrar eski sürümü yani version = "6.x-1.0" yükledim yine gelmedi şuanda nodewords 6.x-1.0 yüklü

aslında benim daha çok merak ettğim meta bilgilerini koruması gerekmiyormuydu sonuçta bunları sqlde bir tabloya kaydediyor ?

onur serkan, Pzr, 18/10/2009 - 15:38 tarihinde.

Yeni sürüm dediğin de 6.x-1.2 sanırım. Eklenti sayfasından görebildiğim kadarıyla 6.x-1.1'den itibaren eklenen bazı yeni özellikler var. Muhtemelen veritabanı yapısında da değişiklik olmuş olabilir. Sen güncellemeyi yaptıktan sonra update.php'yi çalıştırmış mıydın? Ayrıca verilerin silinip silinmediğini anlamak için de veritabanı tablolarını incelemen iyi olur.

metanek, Pzr, 18/10/2009 - 15:47 tarihinde.

evet update.php çalıştırdım tabloları henüz incelemedim eski sürümle arasında bayağı fark var eklentinin arayüzünde bazı sekmeler eklenmiş siznde dediğiniz gibi veri tabanı yapısında değişiklik olduğundan dolayı böyle olmuş olabilir çok içeriğim yoktu allahtan tekrar elle gireceğim bu eklenti güncellemelerini dikkate almalımıyız?

onur serkan, Pzr, 18/10/2009 - 15:53 tarihinde.

Normalde veri kaybı olacaksa - ki bu oldukça nadirdir - bunu eklenti sayfasında belirtirler. Bence başka bir sorun olmuş olmalı; büyük ihtimal veriler veritabanında duruyordur hala.

Aklıma gelmişken, yükseltme işlemini yapmadan önce eski eklentiyi kaldırmış mıydın?

metanek, Pzr, 18/10/2009 - 16:01 tarihinde.

Eklentiyi kaldırdım ama sanırım biraz tembel işi oldu :) ftpden nodewords klasörünü kaldırdım ve daha sonra yeni versiyonu attım sonra update.php çalıştırıdım. ilk önce modules kısmından eklentiyi uncheck etmem gerekyordu değil mi?

onur serkan, Pzr, 18/10/2009 - 17:01 tarihinde.

Sonradan pişman olmamak için bir işe girişmeden önce her türlü önlemi almak gerekiyor. Örneğin sitenizin bir kopyasını localhosta taşıyıp güncelleme ve denemelerinizi önce orada yapmak ya da en azından bu tür değişiklikler öncesi dosyaların ve veritabanının yedeğini almak yaşanabilenecek sıkıntıları minimuma indirecektir.

metanek, Pzr, 18/10/2009 - 17:42 tarihinde.

Derler ; Bir Musibet, Bin Nasihatten İyidir bundan sonra öyle yapacağım teşekkürler yanıtların için :)

emrahkaya, Sal, 20/10/2009 - 09:44 tarihinde.

yeni eklentiyi aktif ettikten sonra update.php yi çalıştırman gerekir yinede çalıştırmamışsan nodewords ün tüm eklentilerini aktif et ve eklentinin ayar sayfasına girip içerik türleri ve kategoriler i seç