Skip to Content

Drupal için oy kullanma vakti

onur serkan, Cuma, 16/10/2009 - 21:09 tarihinde.

2009 ödülleriYılın yine o vakti geldi; Packt Publishing'in düzenlediği oylamada bir kez daha yılın en iyi CMS ödülleri verilecek. Takip eden arkadaşların da hatırlayacağı üzere, Drupal genel dalda son iki yılın birincisi olarak Yılın En İyi Açık Kaynak CMS'si seçilmişti.

Packt Publishing'in bu yıl yaptığı yeni bir uygulama ile, son yıllarda ilk iki sırayı kimseye bırakmayan Drupal ve Joomla, En İyi Açık Kaynak CMS dalında aday gösterilmediler. Bu dalda diğer sistemlere yer açabilmek amacıyla böyle bir uygulamaya gidildiğini açıklayan Packt Publishing, Hall of Fame adında yeni bir ödül kategorisi açarak, Drupal ve Joomla'yı bu kategoride aday gösterdi. Hatta bir adım ileri giderek, sadece Joomla ve Drupal'e özel En İyi Eklenti, En İyi Tema ödülleri de koydu. Kısacası Drupal ve Joomla artık diğerlerinden ayrı bir ligde yarışıyorlar. Drupal'in, her zaman olduğu gibi, bu yarışta biz kullanıcılarının desteğine ihtiyacı var.

Drupal'in aday gösterildiği ödüller

• Hall of Fame: Şeref kürsüsü dalındaki rakibi Joomla.
  • Best Open Source PHP CMS: PHP Tabanlı En İyi Açık Kaynak İYS dalında ezeli rakipleri Joomla ve Wordpress'in yanında MODx ve TYPOlight ile mücadele ediyor.

Drupal kategorisindeki ödüller

Not: En iyi eklenti ve temayı seçmek için buradan oy verebilirsiniz.

En İyi Drupal Teması Adayları

En İyi Drupal Eklentisi Adayları

Drupal aday gösterildiği ödülleri kazanması halinde, Packt Publishing Drupal projesine yaklaşık 6bin dolarlık bir yardım yapacak. Bu yüzden herkesi oy kullanmaya davet ediyorum.

Not: Oylama 30 Ekim'e kadar devam ediyor.

hunanka, Cuma, 16/10/2009 - 21:43 tarihinde.

Oy kullandım ilk ikisine drupal dedim. eklenti views tema ise acquia marina dedim... Drupale hayırlı olsun...

onur serkan, Cuma, 16/10/2009 - 21:49 tarihinde.

İlk ikisi zaten belli de; drupal ile ilgili olanlarda benim tercihlerim farklı oldu.

Eklenti seçimim CCK'ydı. Sonuçta beni Drupalle tanıştıran şey o olmuştu. Temada ise son kullanıcılar açısından görünümün öne çıktığını ve Acquia Slate'in bu konuda başarılı olduğunu düşündüğümden oyumu ona verdim.

kade, Cuma, 16/10/2009 - 22:11 tarihinde.

Eklenti icin illaki Views i sectim fakat tema konusunda acikcasi iste budur diyebilecegim bir calisma görmedim seceneklerde. Bazi yönlenderden begendigim icin Zen´in yapisi dolayisi ile onu sectim.

Umarim iste budur diyebilecegimiz temalarda listeye girecektir.

etcetera9, Cuma, 16/10/2009 - 23:08 tarihinde.

Hmm. İlk ikisi için Joomla'ya oy verdim. Her zaman ezilenin yanındayımdır :P

Eklenti olarak Views, tema olarak da Zen'i seçtim. Aslında Zen'i hiç kullanmadım :) Ancak Zen'in basitleştirilmiş versiyonu olan Basic teması listede bulunmadığından mecburen oyum Zen'e gitti...

kayakentli, Cmt, 17/10/2009 - 04:43 tarihinde.

Listedeki temaların hiç birini kullanmadım. Hangisine oy vereceğimi bilmiyorum.

Eklenti olarak views ile cck arasında kaldım. Hangisini seçeceğime karar vermekte çok zorlandım. Bence ikisi de vazgeçilmez. Biri birisiz olmaz. Ama sanki cck daha çok şey sunuyor gibi.

Fakat, Views olmasaydı kendi php bilgimle mysql'den sorgu yaparak istediğimi bir nebze elde edebilirdim.
CCK'nın sunduğu özellikleri medya, resim, galeri, google map, nodereference... kendi php bilgimle yapamazdım. Eklenti olarak CCK ağır basıyor. Ama tema seçemiyorum.

Beni de Drupal ile tanıştıran Onur Serkan olmuştu. Eklentiler arasına onu da koysak mı? :)

En iyisi ben bu formu doldurmaktan vazgeçiyorum. :)

kayakentli, Cmt, 17/10/2009 - 04:39 tarihinde.

Herhalde Joomla şimdilik önde gidiyor. Bunu Drupal ve Joomla oylamalarından tahmin ettim. Hadi bastırın millet!! :)

cylon, Cmt, 17/10/2009 - 17:01 tarihinde.

Drupal bir oy daha aldı.

etcetera9, Cmt, 17/10/2009 - 17:12 tarihinde.

Joomla'yı pek kullanmadım, Drupal fanatikliği yapmak istemem ama yine de yapıcam :)

Şimdi iki sistemin oylamaya giren 5 eklentisine bakalım:

Joomla:
* JCE
* JoomlaPack
* J!Research
* Mosets Tree
* noixACL

Drupal
* Content Construction Kit (CCK)
* Views
* Token
* Administration Menu
* PathAuto

Joomla'nın eklentilerinin ne iş yaptığını adlarından çıkarabilen var mı? JoomlaPack ha? vay be ne yaratıcı :) Bunlar detay ama yine de bir organizasyonun ne kadar organize olduğunu gösterir ;)

Mandriva, Cmt, 17/10/2009 - 18:01 tarihinde.

Bileşen ve Modülde Joomla daha kaliteli. Ama Drupal daha profesyonel. Joomla´dan mesela Mosets Tree mükemmel bir eklenti ama ücretli. Bu eklentiyi http://extensions.joomla.org sitesi kullanıyor. Views´i iyi kullanan biri olsa Drupal´de yapımı kolay.

Oyum Drupal´e, eklentilerden CCK, temalar işe yaramaz oy yok :)

kayakentli, Cmt, 17/10/2009 - 21:16 tarihinde.

Bileşen ve Modülde Joomla daha kaliteli.

Bunu demekle ne demek istediniz anlayabilmiş değilim. Bunun için kalite kıstaslarını belirlemek gerekiyor. Ne yönden Joomla eklentileri daha kaliteli?

1. Grafik,
  2. Kodlama,
  3. İşlevsellik,
  4. Özelleştirme,
  5. Destek

gibi kalite kıstaslarıyla tekrar değerlendirerek hangisi daha kaliteli olduğuna karar verin. Belki eklentilerde grafik ve tasarım bakımından joomla kaliteli olabilir. Ama Drupal'de pekala aynı tasarıma kavuşmak mümkün. Peki Joomla'da grafik dışında maddelerde Drupal ile kıyaslanabilir mi?

Domain Usta, Cmt, 17/10/2009 - 22:49 tarihinde.

Tema olarak Acquia Slate'i seçtim. Kullandığım ve hoşuma giden bir tema.

Teşekkürler Onur Serkan, teşekkürler kayakentli... Teşekkürler Drupal konusunda bilgilerini esirgemeyen tüm arkadaşlar.

kayakentli, Per, 22/10/2009 - 22:28 tarihinde.

Arkadaşlar tema/modül oylamasında 2039'a 834 Joomla önde. Joomla'cılar geçen senelerin intikamını almak istercesine fark atmışlar.

// Neden iki defa eklendi bu mesaj anlamadım. İlk ekle dediğimde sayfa bulunamadı uyarısı verdi. İkinci denemede ekledi.

onur serkan, Per, 22/10/2009 - 23:23 tarihinde.

Konu joomla.org'da 4 Ekim'de, drupal.org'da ise 15 Ekim'de duyuruldu. Aradaki farkın bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

captix, Per, 12/11/2009 - 17:42 tarihinde.

oylamayı sanırım drupal kazanmış.
http://drupal.org/2009-Open-Source-CMS-Hall-of-Fame-Award

onur serkan, Per, 12/11/2009 - 20:29 tarihinde.

Oylamayı Drupal'in kazanıp kazanmadığı konusunda kesin birşey söylemek zor (çünkü sadece oylama sonuçlarına bakılmıyor, bir de jüri var) fakat ödülü kazandığı kesin :) Aslında bir değil 2 kategoride ödül kazandı. Konuyu anasayfada yayınlamak için tüm sonuçların açıklanmasını bekliyordum ben de; artık büyük bir keyifle yayınlabilirim :D