Skip to Content
kinginexile1191, Çrş, 14/10/2009 - 00:01 tarihinde.

Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ama daha başlangıçta takıldım kurulum sırasında şöyle bi ifade var "Artık Türkçe çevirisini de içeren Drupal klasöründeki tüm içeriği (tüm klasör ve dosyaları) sitenizin kök dizinine (ör: htdocs, public_html, vs.) taşıyınız." burayı anlamadım yeni bi siteyi nasıl kurucam bunun kök dizini nerede olacak

Domain Usta, Çrş, 14/10/2009 - 00:08 tarihinde.

Buradan indirdiğin Drupal'in en son sürümünü, hostundaki public_html adlı klasörün içine atmalısın.

kinginexile1191, Çrş, 14/10/2009 - 21:54 tarihinde.

peki bi sorum daha var ben bi internet sitesi kurmak istiyorum ama evimdeki bilgisayarda henüz domain almadım yani host dediğin yer sadece domain aldıktan sonra mı oluşuyo ben sadece siteyi tasarlamak istiyorum siteyi başka bi yerden yayına açıcam mesela bunu nasıl yapabilirim şimdiden teşekkürler yardımın için

etcetera9, Çrş, 14/10/2009 - 22:06 tarihinde.

Windows kullandığını var sayarak şuradaki sayfayı okumanı tavsiye ederim: http://drupal.org/node/161975

Burada bilgisayarının sunucu gibi davranması için nasıl XAMPP adlı bedava dağıtılan programı kurabileceğin anlatılıyor. Tabi sayfa İngilizce...

Domain Usta, Çrş, 14/10/2009 - 22:43 tarihinde.

Çok ilginç.

Bu tür konulara yabancı olup da direk Drupal ile karşılaşmak. Bu konularda biraz genel kültür bilgisine de ihtiyacınız var.

kinginexile1191, Çrş, 14/10/2009 - 23:34 tarihinde.

Kesinlikle hemde epey bi genel kültüre ihtiyaç varmış en basit kavramları bile yeni yeni öğreniyorum peki tam anlamıyla uzman olabilmek için ne kadar süreye ve daha ne kadar genel kültüre ihtiyacım var acaba yani tahmini olarak ?

onur serkan, Per, 15/10/2009 - 00:41 tarihinde.

Böyle bir tahmini sizin adınıza bizim yapmamız mümkün değil. Kimsenin doğuştan Drupalci ya da webmaster olmadığını unutmadan, kısa bir deneme süresi sonrasında bu işlere yatkın olup olmadığınızı kendinizin değerlendirmesi en akılcı yol olur.

kayakentli, Per, 15/10/2009 - 21:20 tarihinde.

Sendeki nasibe bak. Biz html, css, joomla ile 3 yıl didiştikten sonra Drupal ile tanıştık. Keşke bende senin gibi en iyisinden başlayabilseydim.

Şöyle bir durumda var: Joomla'yı biliyoruz. O yüzden Drupal'e sıkı sıkı sarılıyoruz.

kinginexile1191, Cuma, 16/10/2009 - 12:45 tarihinde.

peki kayakentli sen netbeans programını kullandın mı ben de epey bi süre onla didişdim bir kaç ay ondan hiçbişey anlamadım bide bu drupal gerçekten göründüğü kadar kolay mı

hunanka, Cuma, 16/10/2009 - 14:35 tarihinde.

Drupal çalışma mantığını öğrendikten sonra uygulayabileceğiniz ve kullanabileceğiniz basitliktedir. Drupalin temel yapısı teknik olarak uzmanlık isteyen php, css, mysql sistemleri ile yapılmıştır. Drupal sistemi üzerinde tam hakimiyet istiyorsanız bu üçü hakkında uzmanlık düzeyinde olmanız yeterlidir. Şimdi sizin yapmak istedikleriniz ile size yeterli gelen seviyeyi tespit etmek ve bu doğrultuda çalışmalarınızı yönlendirmek gerekecektir.
Bir şeyi daha unutmamak lazım, drupal ana sitesinde yüzlerce tema binlerce modül bulunmaktadır. Bunların içerisinden çıkabilecek varyasyonların sayısı neredeyse sonsuza yaklaşmaktadır. Siz yaratacağınız içerik ile bu var olan yapılarında katkısı ile benzersiz bir site yapabileceksinizdir.
Şimdi karar sizin, ne düzeyde drupal öğrenmek size yeterli ise hedefinizi o nokta olarak belirleyin ve çalışmalara başlayın.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar...