Eklenti Arıyorum Başlığı
captix, Cuma, 11/09/2009 - 23:44 tarihinde.
Nasıl bir eklenti aradığınızı bu başlık altında yazın; aradığınız iş için uygun bir eklenti varsa önerelim.
- Yeni yorum ekle
- 2720 kez okundu

tüm etiketleri listeleyip nasıl toplu halde silme yapabilirim
mesela "video" etiketim 15 konuya girili hepsinden aynı anda nasıl silebilirim
etiketleri listeleyen böyle bir eklenti varmı?
test etmedim ama galiba işini bu modül görebilir http://drupal.org/project/taxonomy_manager
tam istediğim buydu işimi gördü tşkler
Yeni bir drupal kullanıcısıyım ...Joomladan geçiş yaptım ve sitem dosya paylaşımı üzerine, öğretmenlere yönelik sınav test vs şeylerden elimde çok fazla bir şekilde var ve bunları toplu olarak yükleme yönetme imkanı sunan bir eklenti varmı acaba?Docman, jdownloader benzeri?
Ftpden hepsini atıp sonra kateğorilere bölümlere ayırmak istiyorum..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Şimdiye kadar bu tarz bir işleve hiç ihtiyacım olmadığından detaylı tavsiyelerde bulunmam mümkün değil fakat d.o'da yaptığım araştırmada Web File Manager adında bir eklenti buldum. İşine yarayabilir.
Ayrıca yapmak istediğin sitede Search Files gibi txt, doc, pdf vb. dokümanların içerisinde arama yapabilen bir eklenti de oldukça faydalı olacaktır sanırım.
e-kutuphane kuracağım,
pdf,sunum ve rar paketleri kullanıcılar sunacağım. bu materyalleri hocalar hazırlamış olacak yani her dosyanın
http://chemistry-tr.org/icerik/organik-kimyada-kisaltmalar
örnek bişi yaptım ama sanırım eksik yani düzensiz bu şekilde hangi eklentileri kullanarak nasıl yapabilirim. ben cck taksonomi content template imagefield eklentilerini kullandım.
Bahsettiğiniz eklentiler bu tarz bir uygulama için uygun; farklı birşeye ihtiyaç olacağını sanmıyorum. Olay, içerik yerleşimini contemplate ile ya da özel node-icerik_turu.tpl.php dosyası ile istenildiği gibi şekillendirmekte.
arkadaşlar selamlar,
kendime blog sitesi daha dogrusu öğrencilerime blog tutturrabileceğim bir program arıyorum. www.e-materyal.com sitesi joomla ile kurulu, dersler.e-materyal.com MOODLE ile kurulu. 3 aralık itibari ile botegunlukleri.e-materyal.com dizinini DRUPAL ile ekledim ancak. Mesela ben şu anda yazı yazarken üst tarafta bulunan yazı editörünü ekleyemedim BUEditoru indirdim farklı bir şekil geldi gözat yok...
Benim tam olarak istediğim sitemin bir giriş ekranı olacak (karşılama ekranı) ve sabit kalacak daha sonra öğrencilerim şifreleriyle girecek ve blog tutacaklar (dışarıdan kimse okuyamayacak sadece siteye kayıtlı olanlar okuyabilecek)
Acaba drupal bu iş için uygun mu? İlk defa bugun kurdum, şubata kadar halletmem gerekiyor.
İlginize ve yardımlarınıza teşekkürler mail adresim: hcigdem@gmail.com
@HCIGDEM Drupal bu iş için oldukça uygun... Yapmak istedikleriniz oldukça basit...
Drupal'de kullanıcı yönetiminin altından izinler bölümü, üyelerinizin veya ziyaretçilerinizin hangi alanlara ulaşabileceğini kontrol etmenize yarar.
Şimdi yaptıklarımı yazayım dün siteyi kurdum giriş sayfasına bir yazı ekledim... sorna kendime başka bir kullanıcı oluşturdum. Öğrenci diye rol belirledim ve öğrencilere sadece blog yazabilir, okuyabilir ve kendi bloglarını silebilir hakkı verdim.
oluşturduğum ogrenci rolünde bir kullanıcıdan blog yazdım ancak bu blog giriş sayfasına geldi ben istiyorum gelmesin sadece siteye giriş yapanlar okusun ekranda sürekli aynı yazı dursun karşılama ekranı yani...
ilginize teşekkürler
drupal 6.x kullanıyorum..kulüpler için yönetim modulü arıyorum..bilgisi olan veya yardım edebilicek birisi varmı?(en azından ranking table olan işde takvimi olan takvimde belirtilen günde grup içindeki kullanıcalara uyarı msg atıcak vs. vs.)bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
@hcigdem: bkz.
Sitenize içerik ekleme > Madde 10. Yayınlama Seçenekleri > Anasayfaya yükselt
Yeni İçerik Türü Oluşturma > Madde 5. İş Akışı Ayarları > Anasayfaya Yükselt
@audiophille: bkz. http://drupal.org/project/sport
Selamlar. Bir oyun sitesi yapıyorum. Oyunlar flah oyun ve swf tools eklentisini kullanıyorum. ancak bu eklentiyle swf leri belirli olçekte gösteremiyorum. Orjinal boyutu neyse o çıkıyor. Ben hepsini sabit 500 e 500 göstermek istiyorum mesela. bunun için ne kullanmalıyım? teşekkürler şimdiden.
Her oyunu aynı boyutta göstermek aslında iyi fikir değil. Genelde her flash oyun kendi boyutunda en güzel görünüyor. En azından en-boy oranını korumak lazım. 1000x600 luk bir oyunu 500x500'e gösterirsen herşey kötü görünür. İlla küçültülmek gerekiyorsa 500x300 yapmak gerekir.
bir önceki önerinize teşekkür ederim..emeğinize sağlık..
şimdi yaşadığım sıkıntı ise sport modulunde nodehelper eklentisi ile ilgili bu eklentiyi her aktif etiğimde kaydet dediğimde hata vermekte (sql hatası) bu sorunu nasil çözümlemeliyim?
pekala o dediginizi yapabilceğim bi yöntem warmı? birde oylama için fivestars ın dışında bir eklenti arıyorum. sadece evet ve hayır seçeneği olcak oy sayısını ve birbirlerine oranınını göstericek şekilde warmıdır acaba? teşekkürler tekrar.
Oy için Vote Up/Down veya Node vote olabilir. Ayrıca fivestar'da da sadece 2 seçenekli oy kullandırtmak mümkün...
evet o eklentileri denedim ancak istediğim gibi bir görüntü elde edemedim ne yazikki
www.priceplow.com
bu sitede hangi modül kullanılmış ubercart mı yoksa ecommerce mi yada başka bişey mi yapmış bu elman..
priceplow.com'da herhangi bir satış yapılmıyor. Ürünlerde bir satış sitesine gönderen buton var. Gönderilen site de Drupal değil sanırım. Bu yüzden Ubercart vs. kullanıldığını sanmıyorum.
drupal kulanılıyor ....hatta yapan elemanın drupaldaki profili burada..
http://drupal.org/user/205731
zaten benim istedğim özellikte bu...mağaza git olayı..
bence bi modul değil o. views de tablo seçeneği kullanılarak görünüm elde edilmiş. alan olarak link eklenmiş her ürün girdiğinde bu bilgileri giriyor bence. sabit birde resim seçilmiş gibi duruyor. tam olarak nedir bilemicem tabi.
işte bende böyle bir şey aryorum..
örneğin; ben "Lcd Tv Fiyatları " diye bir içerik oluştırdum.. Lcd tv satan bir satıcı sanki yorum yazar gibi..bir tablo halinde ...
Ürün adı - Birim - Fiyatı - Mağzaya git bilgilerini girebilsin. Burda Mağza git bir website adresi olabilir.
bu içerikte alt alta fiyatlar listelensin.. Ben bunların arasında da bir sıralama yapabilirm... Sonra bir alıcı işte lcd tv aratınca bu içerik açılsın ve fiyatları görsün uygun olanını görmek için mağzaya gitsin yada adrese.. Bunu nasıl yaparım.. cck ,view yada başka bişey
Bu adresteki gibi.. http://www.priceplow.com/mixed-protein-blends
CCK + Views
CCK'da fiyat ve site adresi fieldları eklersin. Fiyat için text field, adres için link eklentisini kullanabilirsin.
Daha sonra istersen site adresi alanını gösterirken CSS ile yazıyı gizleyip, yerine arkaplan resmi olarak buton resmi koyarsın.
Bu türe ait bütün içerikleri Views ile istediğin gibi (tablo vs.) gösterir ve sıralatabilirsin (exposed filter ile).
hocam bu dedğin bir içerik için çok güzel..ama başka başka fiyatlar olucak..o ürün için her fiyat girmek isteyen içerik mi oluşturacak..Sistem Yorum yazmak gibi.olsa...Sabit bir ürün ve onun içinde değişik fiyatlar gibi....Hmm Yada içerikleri ben oluşturcam bulaşık makinası ana kategori gibi..mi olacak
Resimdeki gibi...

dilde yorum kelimesini fiyat olarak değiştirdim..artı yorum yaz değil fiyat yaz diye çıkacak viewvsde Comment Recent te yapmaya çalışacam bakalım olacakmı.
Arkadaşlar tarayıcı farklılıkları ile ilgili eklentisi varmı drupalın?
öyle bi eklentinin warlıgından haberim yok ancak kullandığın temada ie7 ve ie6 için farklı css dosyaları wardır onları düzenleyerek farklılıkları giderebilirsin.
s.a arkadaslar. bir oyun sitesi yapıyorum ve bitmek üzere=) ancak bir sorunum war. cck ile oyuna kontrol tuşları ve oyun açıklaması diye iki alan text alanı girdim. ancak oyunu eklediğimde bunlar sayfada alt alta yazıyor. ben bu iki alanı css ile düzenlemek istiyorum. yan yana iki kutu içine almak istiyorum yani. bunun için eklentimi kullanmalıyım yoksa farklı bir yolumu var? aynı sorunu my bookmarks ve statistik eklentilerindede yasıyorum. oynanma sayısı ve favorilerime ekle aynı yerde çıkıyor. tema dosyasından kodun yerini değiştirdiğimde ikisi birden gidiyor ben sadece oynanma sayısını tasımak istiyorum. nasıl giderebilirim bu sorunları? selametle..
Arkadaşlar sitedeki kullanıcıların birbirlerini arkadaş olarak eklemelerini sağlayan bir eklenti arıyorum eklenti ve kullanımı hakkında yönlendirme yaparsanız sevinirim
@ardakose: Css ile yapmayı denedin mi? Eğer css konusunda bilgin yoksa başlangıç için şu başlığa bakmanı tavsiye ederim: Temel CSS konuları
@merco: User Relationships veya FriendList işini görebilir.
evet css ile içerik türüne eklediğim alanların yerleşimini hallettim. ancak diğer görüntülenme sayısı, flag eklentisinin verdiği favorilerime ekle linkiini ve fivestarsın yerleşimini css ile yapamadım. özellikle fivestars hiç bir değişiklik yapamadım. diğer ikisinin gene arka plan rengini değiştirebildim. ancak birbirlerinden ayıramadım hiç birini. mesela ben görüntülenme sayısını başlığın yanına tasımak istiyorum. flag linki olduu yerde kalsın diyorum. ama beceremiyorum. selametle..
merhaba
online olarak css düzenleme için eklenti arıyorum.
örneğin, firefox taki firebug gibi düzenleme yaparken anlık olarak css dosyasında da otomatik olarak düzenleme yapsın...
var mı acaba böyle bir şey...
cck alanında açtığım resimleri (gösterilme, ya da oylanma) yüzdelerine göre etiket bulutu gibi ( image cloud) değişik ebatlarda göstermek istiyorum.. imagecache ile ölçeklendirilecek... (height ya da weight ile oynanmayacak )
url'lerin uzantısı nasıl oluyor da html oluyor? aradım bulamadım. yardımcı olabilir misiniz?
pathauto
ama nasıl? modülü ekledim. başka ne yapmam gerek hocam.
bilsem zaten sormam :)
Kendi kendimi cevaplayayım.
Ne yaptım ne ettimse ftp'den attığım pathauto modülünü (eklentilerden aktif etmeme rağmen) yönetim bölümünde gösteremedim.
En sonunda eklediğim yeni bir yazıya "Otomatik isimlendirme" seçeneğine tıklayınca ".html" uzantısını ekledi. Tabi ben bunun için bir de İçerik Türleri'bölümündeki "URL Takma Adları" alanına
content/[title-raw].html
kodunu girdim.
Aşağıdaki linkte epeyce detaylı bir anlatım var. İsteyenler bakabilir.
http://cmsturk.net/forum/showthread.php?t=19445
Selamlar
mesajıma cevap yazılmadı herhalde böyle bir eklenti yok.
Aslan666 tam dediğin gibi yok ama site arayüzünden css değiştirebileceğin http://drupal.org/project/css_injector eklentisi var.
Selamlar,
ben drupal'in yalnızca blog özelliğini kullanıyorum (page, poll ve saire tamamını kapattım)
Bir blog eklediğim zaman altıda ilgili blog başlıklarını gösteren bir eklenti var mı acaba?
Aradım, bulamadım da...
Yardımcı olursanız sevinirim.
Relevant content eklentisi...
10 numara 100 puan :)
flash oyun ekleyeyebileceğim bir eklenti arıyorum.
flashnode eklentisi.
swf tools ve filefield eklentilerini birlikte kullarak yapabilirsin. filefield le içerik türüne dosya upload seçip
display fiels ayarlarından swf tools without download link i seçerek yapabilirsin. ben zuperoyun.net i ole yaptım. ancak dcr oyunlarda çalışmıyor onlarıda embed koduyla ekledim. selametle...
Selam arkadaşlar,
Size bir kaç kez daha işim düştü, hepsinde yardımcı oldunuz, sağolun. En son olarak şu işe de el atarsanız olay 4x4'lük olacak, inşaAllah.
image eklentisini sorunsuz kurdum. Çalışmasında da sorun yok. Yalnız image sayfasını oluşturduğum zaman resimler sola dayalı ve yazının üstünde kalıyor. Bunu sağa dayalı ve yazı ile bütün olarak düzenleyebilir miyim?
Meselenin css üzerinden çözülebileceğini düşünüyordum. image modülünü kurduktan sonra "image attach" klasörünün içinde image_attach.css isimli bir dosya var.
float: right;
margin-left: 1em;
}
.image-attach-teaser {
float: right;
margin-left: 1em;
}
.node {
clear: both;
}
.image-unpublished {
background-color:#FFF4F4;
padding: 1em;
}
Burada da ilginç bir sorun var. Yukarıda da gördüğünüz gibi her şey right; ama image ekleyince resimler left olarak görünüyor :) Burada biraz oynayarak sorunu çözebilir miyiz sizce? Yoksa ayrıca bir eklenti falan mı gerekir? Ya da site temasıyla mı ilgili olabilir? Ne dersiniz?
eet sorunu css ile halledebilirsin ancak o bahsettiğin css dosyası ile oynamanı tavsiye ederim eklentinin sürümü çıkar ve güncelleştirirsen bütün yaptıkların boşa gider. yapman gereken kaynaktan div ve class lara bakarak gerekli değişiklikleri kendi tema dosyandaki css ye en alta eklemek. senin soruna gelince nası bişi istediğini tam olarak anlamış değilim=)
flashnode eklentisini kurdum gayet güzel çalışıyor. yalnız biraz konuya ilgisiz olan birşey sorucam. statistic modülünü aktif ettim. wiews ile bir içeriğin kaç defa açılıp okunduğunu göstermek istiyorum. wiews de yaptım ama okunma sayısı görünmüyor. sorun nerede olabilir.
merhaba
izinler ile ilgili bir eklenti arıyorum.
mesela tüm eklentileri kaldır, tüm eklentileri aktif et gibi seçenekleri olan bir eklenti arıyorum
teşekkürler..
arkadaşlar bir yardım edin yaw...