Skip to Content

localhosttan sunucuya settings.php ayarlari

denizhan, Sal, 15/09/2009 - 02:11 tarihinde.

Simdi localhosttaki sitemi denemek icin host etmeye calisiyorum.Hosting firmasinin verdigi bilgiler ornegin sunlar gibi:
• FTP Username: •
• FTP HOST:
• Path:
• FTP Server Port:
====================
MySQL INFORMATION:
====================
• DataBase Name:
• DataBase user name:
• DataBase user password:

Bu verileri asagidaki settings php sayfasindan aldigim bolume nasil yerlestirecegimi yazarsaniz sevinirim.

* Database URL format:
* $db_url = 'mysql://username:password@localhost/databasename';
* $db_url = 'mysqli://username:password@localhost/databasename';
* $db_url = 'pgsql://username:password@localhost/databasename';
*/
$db_url = 'mysqli://root@localhost/turkgreek';
$db_prefix = '';

captix, Cuma, 11/09/2009 - 21:26 tarihinde.

setting.php yi elle düzenlemenize gerek yok

anadizin\sites\default klasöründe hem setting.php hemde default.setting.php dosyası bulundurmanız gerekmekte

kurulum için dosyaları www klasörünüze attıktan sonra tarayıcınızdan localhost yazarsanız size ne yapmanız gerektigini söyleyecektir

denizhan, Cuma, 11/09/2009 - 21:42 tarihinde.

Hosta tasimak icin bu sitedeki ilgili yaziyi takip ettim.Su sirada hosta tasima devam ediyor.Birazdan bitecek.Localhosta kurarken girdigim database ler farkli.Simdi hostun verdigi bilgilerle bunlari degistirmem gerekiyor.Settings.php yi default unu hosta gonderdim.Mesele eski verileri yenileriyle degistirmek.Ilk yazimda belirttigim verileri nereye koyacagim?ornegin localhost adi kalacak mi?Ya da @ isareti aynen kalacak mi?

captix, Cuma, 11/09/2009 - 22:33 tarihinde.

localhost kalacak

* Database URL format:
* $db_url = 'mysql://username:password@localhost/databasename';
* $db_url = 'mysqli://username:password@localhost/databasename';
* $db_url = 'pgsql://username:password@localhost/databasename';
*/
$db_url = 'mysqli://ftp_dbadı:dbşifre@localhost/ftp_dbuser';
$db_prefix = '';

settings.php dosyasnda buraları editle

denizhan, Cuma, 11/09/2009 - 23:51 tarihinde.

Acaba ilk yazida verdigim bilgiler isiginda o bilgileri yazarak yeniden yayinalayabilir misin?

captix, Cuma, 11/09/2009 - 23:55 tarihinde.

$db_url = 'mysqli://ftp_dbadı:dbşifre@localhost/ftp_dbuser';

Editörün Notu: Bu bilgiler kullanılarak sitenize ve veritabanınıza onarılamayacak kalıcı hasarlar verilebilir. Lütfen özel bilgilerinizin yerine farklı kodlamalar kullanınız. Saygılar, @hunanka

denizhan, Cmt, 12/09/2009 - 00:27 tarihinde.

simdi hosting uzerinden siteme bagalnmaya calisiyorum ama giremiyorum ve asagidaki mesaji aliyorum:
DrupalSite off-line
The site is currently not available due to technical problems. Please try again later. Thank you for your understanding.

--------------------------------------------------------------------------------

If you are the maintainer of this site, please check your database settings in the settings.php file and ensure that your hosting provider's database server is running. For more help, see the handbook, or contact your hosting provider.

The mysqli error was: Access denied for user 'deniz_serhatdrupal'@'localhost' (using password: YES).

captix, Cmt, 12/09/2009 - 00:15 tarihinde.

db bilgileri yanlış diyor kontrol etmeni öneririm

denizhan, Cmt, 12/09/2009 - 17:34 tarihinde.

Hala hostinge aktarmayi basarabilmis degilim.Sonunda dun yaptigim butun aktarimi sildim ve bugun yeniden aktariyorum.Aktarim yaparken filezilla ile baz dosyalar icin soyle bir uyari aliyorum:Hedef dosya zaten var
Islem:Uzerine yaz
Kaynak daha yeniyse uzerine yaz
Devam et
Yeniden adlandir vs
Ama dosyalarin boyutu ayni degil.kaynak dosya 126.424 bayt hedef dosya 89.760 bayt.Bu durumda hangi islemi secmeliyim?

captix, Cmt, 12/09/2009 - 20:30 tarihinde.

eski drupal siteni yeni hosta taşımaya çalışıyorsun sanırım

bu eklentiyle basit şekilde halledebilirsin http://drupaldersleri.org/eklenti/200/backup-and-migrate.html

denizhan, Cmt, 12/09/2009 - 22:54 tarihinde.

Bahsettigin eklenti bende var.Bildigim kadariyla o eklentiyle sadece database i tasiyorsun.Ben sadece database degil yaptigim sitemi hosta tasimaya calisiyorum.Simdi tasima islemlerini tamamladim.Ayrica database verilerini de import ettim.settings.php ayarlari da tamam.Ama yine de olmuyor.Su hatayi aliyorum simdi:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 77824 bytes) in /home/ermisgr1/public_html/deniz/drupal6/sites/all/modules/ctools/includes/export.inc on line 192
ya da
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 19456 bytes) in /home/ermisgr1/public_html/serhat/turkishgreek/sites/all/modules/views/theme/views-view.tpl.php on line 63
neden kaynaklaniyor ve ne yapmam gerekir bilmiyorum.

captix, Cmt, 12/09/2009 - 23:30 tarihinde.

.htaccess dosyasına

#Change upload limits
php_value memory_limit 50M
php_value post_max_size 50M
php_value upload_max_filesize 50M
php_value max_execution_time 900
#Change upload limits end

koy

denizhan, Pzr, 13/09/2009 - 13:32 tarihinde.

Yukaridakileri koyduktan sonra da su hatayi aldim

We apologize, but our web site is currently experiencing technical difficulties and the web page you are trying to access is unavaliable. Please try again later.

dumurr, Sal, 18/05/2010 - 17:58 tarihinde.

localhostta sorunsuz çalışan denemem adlı bir sitemiz var ve bunu sunucuya (host) a taşımamız gerekiyor.
Elimizde olması gereken bilgiler ya da web sağlayıcımızdan edinmemiz gereken bilgiler şunlar;
Host :mysql.denemem.com web sağlayıcıdan öğrenilecek
DB adı :deneme-com web sağlayıcıdan öğrenilecek
User :dene-com web sağlayıcıdan öğrenilecek
Pass :12345 web sağlayıcıdan öğrenilecek
Deneme sitesinin database'sini dışarı (export) aktardıktan sonra (gzipped,bzipped)
1. Host adını tarayıcıya(explorer vb.) yazıp enterlayın. User (Kullanıcı adı) ve Pass (Şifre)niz ile giriş yapın.
2. Hostunuzun sizin için oluşturduğu database tıklayın ve import (içe aktar) diyerek dışarı (export) aktardığınız database hosta aktarın.
3. Herhangi bir ftp programı (Filezilla, Cuteftp vb.) ile ftpalanınıza bağlanın
4. Localdeki Deneme Klasorunuzun içine girin ve hepsini seçin.
5. Hostunuzdaki Publish (Httpdocs) klasorunun içine aktarın
6. Userfiles dosyalarınız (resim,flash vb. varsa) Hostunuzdaki Publish (Httpdocs) klasorunun içine aktarın (Userfiles klasorunu).
7.Hostunuzda bulunan (/sites/default/settings.php) settings dosyanızı silin ve default.settings.php dosyasının bir kopyasını oluşturun ve Yeniden settings.php olarak adlandırın.
8. Tarayıcınızdan www.denemem.com sitenizi açın.
9. Drupal kurulum ekranı sizi karşılayacak.
10. Veritabanı adını yazın (DB adı web sağlayıcıdan öğrenilen)
11. Kullanıcı adını yazın (User adı web sağlayıcıdan öğrenilen)
12. Veritabanı şifresini yazın. (Pass web sağlayıcıdan öğrenilen)
13. Gelişmiş seçeneklerden veritabanı sunucu adını yazın. ( Host web sağlayıcıdan öğrenilen)
Site yayımda... (defaulta mysql olarak gelen default.settings dosyası sunucuların genelde mysql olması nedeniyle sorun çıkartmaz. Zaten Host mysql ekranına bağlandığınızda sağ tarafda sunucunuz mysql-li mi bilgisini görürsünüz.)
Not:$db_prefix = ''; Genelde olmaz ama eğer varsa öntanım önek settings.php dosyasında ilgili yeri düzenleyin.